Obavijesti Socijalni rad Svjetski dan socijalnog rada

Svečn sjednica Skupštine Društva socijalnih radnika Zeničko dobojskog kantona u povodu obilježavanja Međunarodnog dana socijalnog rada

Društvo socijalnih radnika ZDK je 21.03.2023.  godine povodom obilježavanja”Međunarodnog dana socijalnog rada” u JU “Penzionerski dom sa stacionarnom” ZDK, upriličilo radnu i svečanu sjednicu, uz podršku USAID-a i Saveza Sumero.
U radnom dijelu sjednice predsjednik Udruženja, Hrustić Samir, prezentovao Izvještaj o radu UG ” Društvo socijalnih radnika” Ze-Do kantona za 2022. godinu, kao i plan i program rada UG “Društvo socijalnih radnika” Ze-Do kantona za 2023. godinu. Također u radnom dijelu je direktor Saveza Sumero, Haverić Haris, prezentirao na temu “Razvoj i perspektiva servisa Život u lokalnoj zajednici uz podršku u ZDK”. U svečanom dijelu smo imali govor predsjedavajuće Skupštine Udruženja, te obraćanje zvaničnika, gostiju i članova Udruženja. Na kraju programa uručene su zahvalnice i upućene čestitke svim socijalnim radnicima.
Iskazujemo zahvalnost predstavnicima Vlade Ze-Do kantona koji su svojim prisustvom uveličali ovu sjednicu: Zlatko Jelić – Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice; Draženka Subašić – Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta; Edin Arnaut – pomoćnik ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice.